Paracord

Parachutekoord is een koord met een nylon mantel en nylon kerndraden. Het koord heeft zijn naam te danken aan de toepassing in zijn oorspronkelijke vorm: de dragende lijnen van parachutes van Paratroepen in de  Tweede Wereldoorlog.

Het koord is van Amerikaanse origine. De specificaties werden vastgelegd in een zogenaamde technische specificatie (MIL-C-5040H) aan de hand waarvan de Amerikaanse defensie het koord inkocht. Inmiddels is het koord beschikbaar voor een breed publiek en komt het voor in vele kleuren en kwaliteiten, geïnspireerd door, maar niet altijd exact gelijk aan de klassieke militaire specificaties.


PPM touw

PPM touw (Polypropylene Multifilament)
Dit is touw wat veel gebruikt wordt voor het maken van hondenlijnen en paardenhalsters. Het is in verschillende kleuren te verkrijgen.

 

Wat is PMM touw?
PPM touw is zacht en soepel. Het is licht en neemt niet veel water op. PPM touw blijft drijven, droogt snel en wordt ook niet snel vies. PPM touw is bestand tegen schimmel en rot. Het bevat geen giftige stoffen en is dus veilig voor mens en dier. Door al deze eigenschappen is dit PPM touw zeer geschikt voor het maken van hondenlijnen, hondenspeeltjes en paardenhalsters.

 

Indien u speciale wensen heeft inzake de uitvoering of liever een andere lengte of kleur hondenlijn wilt bestellen, dan kunt u natuurlijk altijd even het contact formulier invullen, of een berichtje sturen naar info@solid4dogs.nl wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.


EM keramische kralen

(zonder chemicaliën)

Een tekenband met EM keramiek, is 100% natuurlijk en beschermt uw hond tegen teken door de werking van de micro organismen in het EM keramiek. Deze geven een resonantie af, die teken niet goed kunnen verdragen. Deze resonantie heeft ook nog eens een positieve reactie op de hond. Sterker nog, veel mensen zien dat de band een zeer positieve uitwerking heeft op de gemoedstoestand en vacht van de hond.
De kettingen geven geen 100% garantie tegen teken, maar dit is jammer genoeg ook vaak het geval bij vele chemische alternatieven. Em-keramiek is een 100% natuurlijk product. De resultaten kunnen ook verschillen van dier tot dier. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat honden die EM-tekenbanden dragen beduidend minder teken hebben dan honden zonder bescherming

Voor een optimaal resultaat is het ook zeer belangrijk dat de tekenbanden, vooral de kralen, op de juiste manier behandeld worden, lees daarom aandachtig de gebruiksaanwijzing en onderhoud

EM keramiek kan ook zorgen voor een betere weerstand. Van oorsprong wordt dit EM keramiek gebruikt voor waterzuivering in de natuur, maar tegenwoordig ook binnenshuis. Dan is het niet vreemd dat dit keramiek een gunstige werking heeft op de waterhuishouding van onze honden. Hierdoor kan er een mooie balans ontstaan en kan dit keramiek de hond zelfs meer rust geven.

Deze anti- tekenbanden zien er ook nog eens geweldig uit en zijn daarom een sieraad voor uw hond.

Nog een pluspunt is, dat deze natuurlijke anti-tekenband jaren mee kan.

 • Zeer geschikt voor gevoelige honden.
  100% natuurlijk, zonder bijwerkingen.
  Geen chemische toevoegingen.
  Veilig voor mens en dier.
  100% originele EM keramiek kralen.
  Kan meer rust en balans geven.

Biothane

Biothane is een uitstekende vervanger voor leer, nylon of vinyl. Het bestaat uit een laagje sterke nylon met daaromheen een beschermend laagje kunststof (PU of PVC).  Biothane is leverbaar in diverse breedtes en ontelbare trendy kleuren. Het is duurzaam en sterk (scheurt niet), neemt geen vocht op, is kleurvast en flexibel bij koud weer, makkelijk te reinigen en slijt bijna niet.  Biothane wordt door ons o.a. gebruikt voor het maken van de gespsluitingen (adapters) en voor de halsbanden met gespsluiting gemaakt van Paracord. Ook gebruiken wij dit om er hondenlijnen van te maken die  geheel uit Biothane bestaan.