ONDERHOUD VAN DE ANTI-TEKENBAND


Volg de onderhoud’s instructie voor optimale werking:

U kunt de tekenband meteen bij ontvangst af te spoelen met koud water. Op deze manier worden de micro-organismen in het keramiek weer geactiveerd.

Belangrijk! Spoel de anti-tekenbanden iedere 2 weken af.

Optimale werking na 3 tot 4 weken, het dier moet de tekenband het liefst continu dragen. De werking van de ketting tegen teken is per hond verschillend. Over het algemeen zal de hond binnen 3-4 weken na het constant dragen van de anti-tekenband minder aantrekkelijk zijn voor teken om zich vast te bijten.

De anti-tekenband /kralenband dient zo veel mogelijk gedragen te worden door de hond. Het is niet erg als de band zo nu en dan af gaat. Is dit niet mogelijk, probeer de band dan de eerste weken zo veel mogelijk om te laten tenzij dit niet anders kan vanwege de veiligheid.

NB: De tekenbanden kunnen niet als halsband gebruikt worden!!!!!!!!
NB: De kralen zijn van keramiek en kunnen bij een val of te wild spelen breken.
NB: Er wordt gezegd dat de band om moet blijven - nogmaals uit veiligheidsoverweging zou ik dit alleen doen als u er zelf bij bent!!!!

NB: Gebruik géén zeep bij de natuurlijke anti-tekenband. Wanneer je de hond wast, doe dan de band af. Zeep kan namelijk de werking verminderen.

NB: De banden kunnen tegen water, mits in natuurlijk water, de kralen kunnen niet tegen chloor-water! Laat na het zwemmen de band drogen in de zon. Na zwemmen in zee de band eerst spoelen in kraanwater en dan drogen.

NB: Probeer contact met de kralen te vermijden nadat ze opnieuw werden geactiveerd om de werking niet te beïnvloeden

NB: De band kan meerdere jaren mee. Dit betekent dat u hem ’s winters in de kast legt en dat u hem in het tekenseizoen omdoet. Doorneem vooraf wel de stappen van het spoelen en drogen in de zon. Let op om deze tijdig te gebruiken i.v.m. de inwerktijd.
Herhaal de onderhoud stappen en uw dier is weer beschermd.

ALS DE BANDEN NIET WERKEN
Kan het zijn, dat er te weinig of teveel kralen worden gebruikt. De kralen teveel zijn ingesloten met knopen en er geen originele EM kralen worden gebruikt of omdat de hond zelf al een zeer lage weerstand heeft. Ook als het onderhoud hiervan niet wordt gedaan.

NB: Vaak komt dit door de weerstand, de ene hond heeft een betere weerstand en is minder aantrekkelijk voor teken. Heeft een hond een hele lage weerstand (denk aan extreem veel stress, narcose, antibiotica, verkeerde voeding, ziekte) dan kan het even duren voordat de kralenband effectief werkt omdat de kraaltjes dan extra hard moeten werken.